mercoledì 27 maggio 2009

MILANO

Am ajuns in italia acum aproximativ 4 ani.Nu m-as fi gadit ca am sa ajung pe aceste meleaguri.Nu iesisem din tara pana atunci ,,, nici macar la" podul de flori", mai ales ca sanatatea imi spunea ca nu am sa fac fata. Dar datoriile m au scos din casa!!!

Iata-ma ajunsa la milano intr o vineri la pranz.De fapt trebuia sa ajung mai tarziu si am asteptat pe prietena la care am venit 4 ore intr-un mecdonalds. La o masa alaturata era un grup de vreo 6 arabi care vorbeau tare si rastit ca ma speriam.Aveam impresia ca se iau la bataie dintr-un moment in altul.
A venit prietena si m-a luat, am mers cu metroul mult , mai mersesem odata in bucuresti dar uitasem cum e. Muream de frica dar de oboseala si ca sa nu fac impresie proasta am rszistat. Nici in zua de azi nu mi place si incerc sa l evit pe cat posibil .

Toata lumea e incatata cand aude de Milano ,,,ce oras mare , modern ,,,,NU nu e asa, murdar chiar si in centru care ar trebui sa dea bine la turisti . Nici de vazut nu ai prea multe , e domul de milano care intr-adevr e o capodopera si merita vazut , dar vestita scala din milano pe afara nici nu-ti dai seama ce e, probabil tot farmecul e inauntru . Mai au cateva biserici vechi, in rest extraordinar de multe masini ,cel mai poluat oras din europa si pe primele locuri in lume,, cel mai cosmopolit oras din europa .

In mijloacele de transport in comun auzi vorbind toate limbile din lume. Arabii si chinezii vorbesc cel mnai tare, aproape ca urla. bine, ca nici cu italienii nu ti- e rusine, le afli povestea vietii actuale urget.
Ei,, si sant ai nostri ca brazii,,, Nu se poate sa nu auzi un bagami-as, sau ce p..a mea vrei fa,!!!
Si in magazine ,, trebuie sa stie totata lumea meniurile pentru saptamana viitoare, convorbiri cu rudele si cate altele .

Despre milanezi ce sa zic ,,, rasisti, snobi si ipocriti.Nu-i recunosc de italieni nici pe cei din sudul italiei, au meserii rafinate si curate. Restul fac ceilalti.Nu le ajungi cu prajina la nas, nu stiu decat cumparaturi si calatorii. Muncesc toata saptamna de dimineata pana seara , iar vineri pleaca ca nebunii la munte sau la mare, e o nebunie pe autostrada.Vara pleaca in cele mai "exotice "locuri.. ei se mai lasa cu o rapire un sechestru ceva ,... dar nu renunta.

Asta e milano,nu mi place dar nu am ce face. La sfarsitul saptamanii plecam intr-un sat la 25 km unde este o ferma de animale. Se vinde lapte praspat la dozator,branza ,oua , vizitam ferma ,, respiram un pic de aer curat...mie mi e dor de satele noastre ,,de iarba verde de acasa ,,,,,,,,,,,,,,,,

2 commenti:

  1. Minunata postarea ta, am citit-o de 2 ori,...mie mi-ar place in Milano..ca as sta doar in Pizzerii..da nu-mi gasesc sponsor :)

    RispondiElimina